Ако имаш повече свободно време за ремонти по сервизи и по малко пари си вземи втора употреба кола , излиза по евтино ама само при доста старички и евтини коли . Ако както пишеш стара за 15 000 или нова за 25 000 според мен е 100 пъти по добре да си вземеш нова
Известие
Collapse
No announcement yet.
Дилема - Grande Punto или 147 ?
Collapse
X
-
Питай колегата vladu , беше изправен пред такъв избори и взе 147http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... highlight=
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
Ex: BMW E61 530 Xi
Comment
-
Двигателят е 1.4 16V с 95 коня.
Нивото на оборудване е DYNAMIC, т.е. климатик, две въздушни възглавници, фарове за мъгла, ABS с EBD, централно заключване, имобилайзер с променлив код, предни ел. стъкла, трип компютър, противопожарна система FPS (не знам точно какво представлява), отопление на задното стъкло, регулируеми фарове, трети стоп, серво и стоманени джанти 15".
Към това прибавих прагове и заден спойлер, като на SPORT изпълнението, ярко червен цвят, ел. управляеми и отопляеми огледала, двуцветно арматурно табло (за което се оказа, че трябва да се поръча задължително) и още 4 въздушни възглавници - отстрани на седалките.
На първо време ще съм без лети джанти, защото малко превиших бюджета
Цената на тази конфигурация плюс регистрация в КАТ, аларма, гражданска, каско за една година в Армеец и отстъпка 2500 лв. е 26,326 лв.
Comment
-
То явно темата е приключила ама поне е интересна. По скоро само за малки и ефтини коли има смисъл нови , защото бавно се обезценяват и цялостно не губиш толко пари. А по темата проблем ли е било да се дадат 25к за стара ? Защото тогава влизаш в 147мджет на 3 4 години за около 20к. Със ремонти, ЧЕП, регистрация и застраховки 25к. А просто да се сравнява с пунто 1.4 95 коня е смешноНо който се е качил на нова кола, да се върне на такава втора ръка е по скоро изключение, което потвърждава правилото.
Alfa Romeo 156 1.8 TwinSpark 1998
Comment
-
Според мен сърцето казва 147-ца, но практичността НОВА КОЛА.
Да се купи кола на 6-7 години след 3 години ще е на 10 и едва ли ще е толкова здрава, колкото повечето се заблуждаваме. Просто разликата от 6-7 години не е малка за кола. Аз лично съм в същата делима, макар че мисля да си карам колата още поне 1 година, а пък после ще му мисля, но ми се струва че Пунтото е разумния избор. Освен ако не почна да изкарвам пари като за 159-ка"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa1551.8ts130Абе и двете са фиат,така че решавай и взимай.Не е трудно.Ска4ай на пунтото казвам ти го като алфист,да ме прости никола ромео.
Comment
-
Колега... да ти е честито Пунтото...
, но според мен... си е чисто престъпление толкова пари за такава кола... с такова оборудване...
Давам ти за пример моя случай... Преди 8 месеца си взех от Германия 147 2.0 селеспийд, дистинктив... 17ки, босе (което на мен ми допада как звучи) и салона с който излизат GT-тата (не знам точно как се води)...
Единствено няма подгряване на седалките и миене на фаровете...
На 79К км. като си имаше и сервизни документи...
Цената 5500Е (заради забележки по боята) + 550Е транспорт...
Сменил съм два долни носача и 4 тампона... Минал съм 10 000км... Няма никакви проблеми и смятам, че няма да има сериозни още 1 година поне, че може и повече...
Въпроса е, че ако я карам тази кола 2 години спрямо теб ще съм спестил около 3-4000 само от каско и като добавиш обезценяването на новата кола излиза, че мога да я пусна в кошчето и да не съм много назад спрямо покупката на нов автомобил...
И най-важното за мен... не ми пука за тази кола, защото не съм дал купчина пари за нея...
Comment
-
Колега, вероятно си прав, но както казах и преди, аз нямам време и възможност да се разхождам из Германия да търся кола.
Напатих се от ремонти вследствие на безхаберие на бивши собственици и наистина искам вече да карам нова кола.
Като клас и екстри не е толкова много, но за момента гледам практичността, пък ако Бог е рекъл, може след това да си взема 159-ка с всички екстри.
Иначе благодаря за пожеланието и желая на теб наистина да минеш само с толкова ремонти по 147-цата.
Между другото каското на Пунтото е 1200 лв. на година, а не 2000. Имайки предвид как се определя стойността му, предполагам, че твоето е около 800, което не е толкова далече
Comment
Comment